Blind is duidelijk bij Ajax: 'Zeker met het oog op het WK is het niet verkeerd'

Blind is duidelijk bij Ajax: 'Zeker met het oog op het WK is het niet verkeerd'

06-09-2022 17:39
79

Daley Blind heeft er geen problemen mee dat hij ook dit seizoen opgesteld wordt als linksback bij Ajax. De ervaren verdediger ziet het zelfs als een voordeeltje in aanloop naar het WK. Blind sluit overigens niet uit dat hij in de toekomst nog duels op het middenveld gaat spelen.

De eerste wedstrijden van het seizoen speelde Blind nog als centrale verdediger en controleur, maar nu is hij weer op de linksbackpositie beland. "Zeker met het oog op het WK is het niet verkeerd om op linksback te staan", zegt de linkspoot in gesprek met RTL. "Jullie kennen me: ik speel graag in de as van het veld, maar in het afgelopen jaar heb ik het merendeel van de wedstrijden op linksback gespeeld. Dus dat is prima."

Wedden

Meer odds

Blind richt zich naar eigen zeggen nu posities van linksback en centrale verdediger, maar de Oranje-international sluit niet uit dat hij in de toekomst ook weer op het middenveld gaat spelen. "Nee, ik kan zeker nog op het middenveld spelen. Tegen Fortuna heb ik daar veel ballen goed weggelegd."

"Natuurlijk zijn er momenten waarop Edson Álvarez andere kwaliteiten heeft dan ik, dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken.  Je moet je eigen kwaliteiten kennen, maar als de trainer me daar nodig heeft weet ik zeker dat ik er goed uit de voeten kan."