'Tuchel zit er warmpjes bij na ontslag: Duitser verdubbelt vermogen na afscheid'

'Tuchel zit er warmpjes bij na ontslag: Duitser verdubbelt vermogen na afscheid'

07-09-2022 15:10 Laatste update: 15:46
55

Thomas Tuchel werd na de 1-0 verliespartij tegen Dinamo Zagreb de laan uitgestuurd bij Chelsea FC en daar houdt de Duitse manager een aardig bedrag aan over. Engelse bronnen melden dat Tuchel minstens vijftien miljoen euro meekrijgt van The Blues als ontslagvergoeding. 

Tuchel was vóór het ontslag ongeveer twintig miljoen euro waard en verdubbelt door het ontslag bijna zijn eigen vermogen. Chelsea heeft een turbulent kalenderjaar achter de rug en dat was terug te zien in de resultaten van The Blues. De Londense club heeft al acht verliespunten geleden in de Premier League en bekleedt een zesde plek in de competitie. Tuchel was in totaal honderd wedstrijden actief als manager van Chelsea. 

In de wandelgangen wordt de naam van Graham Potter genoemd als potentiële opvolger van Tuchel. Potter doet het op dit moment uitstekend met Brighton & Hove Albion FC en ligt tot 2025 vast bij de club. Tuchel was vóór zijn klus bij Chelsea actief als hoofdtrainer van onder meer Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en FSV Mainz 05.