Veelbesproken Gözübüyük weigert interview te geven na PSV - RKC Waalwijk

Veelbesproken Gözübüyük weigert interview te geven na PSV - RKC Waalwijk

11-09-2022 18:04
198

Serdar Gözübüyük was na afloop van het duel tussen PSV en RKC Waalwijk de meestbesproken man en werd dan ook voor de camera gevraagd, maar weigerde dat. De arbiter hield zich afzijdig.

Gözübüyük maakte zich bij RKC niet populair door diep in blessuretijd een strafschop te geven aan PSV nadat Hans Mulder het hoofd van Xavi Simons raakte. Bij RKC vinden ze het een 'topclubpenalty' en 'een goedmakertje', omdat Gözübüyük vorig jaar geen strafschop gaf aan PSV in de wedstrijd tegen Feyenoord, die mogelijk cruciaal geweest zou kunnen zijn voor de titelrace. ESPN vroeg Gözübüyük voor de camera, maar die weigerde dat.

"De scheids maakt een schandalige beslissing", vertelde RKC-captain Michiel Kramer. "Ongeacht of het een verdiende overwinning is, zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt. Nu moeten wij het maar accepteren, want wij zijn RKC. Hij heeft geen seconde voor ons gefloten. Ik vind het een regelrechte schande dat deze man hier een penalty voor geeft. Wat moet onze verdediging doen? Wij doen er alles aan om geen tegendoelpunt te krijgen, dan gebeurt er wel eens wat."

"Ik heb al een paar appjes binnengekregen dat het ongekend is. Het is een topclubpenalty", vervolgde doelman Etiënne Vaessen. "Ik zit nu vol emotie, maar ik ben trots op de jongens hoe we het het grote PSV moeilijk hebben gemaakt. Blijkbaar hebben ze dit nodig. Ik vind dat we hier wel iets aan moeten doen. Misschien moeten we oud-profs bij de VAR zetten, ofzo. We hoeven er verder niet in te blijven hangen."

En RKC-trainer Joseph Oosting: "Ik wil het niet alleen over de penalty hebben. Ja, het is belangrijk, maar zou het bij ons ook zijn gebeurd? Ik vind het makkelijk gegeven. Ik ben trots op hoe we verdedigd hebben. Ik ben een absolute winnaar, maar dit is heel erg zuur en moet ik even verwerken."