Taylor knippert even met de ogen op Anfield: 'Nooit tegen dit niveau gespeeld'

Taylor knippert even met de ogen op Anfield: 'Nooit tegen dit niveau gespeeld'

14-09-2022 08:50
167

Kenneth Taylor maakte dinsdag kennis met de Europese top. De twintigjarige middenvelder van Ajax erkent dat hij niet eerder tegen zo'n goede tegenstander als Liverpool heeft gespeeld. Volgens ploeggenoot Jurriën Timber waren de Amsterdammers 'niet ready'.

Taylor begon opnieuw in de basis bij Ajax, maar tien minuten voor tijd maakte hij plaats voor Florian Grillitsch. Vervolgens zag hij het alsnog misgaan door een kopbal van Joël Matip. "Ik dacht dat we het gelijkspel nog over de streep zouden trekken, maar dan komt er een corner in de 87ste minuut. Ja, dat is gewoon unlucky", vertelt Taylor voor de camera van Ziggo Sport.

Voor de dynamische middenvelder was het dinsdag even wennen op Anfield. Naar eigen zeggen speelde hij niet eerder tegen een tegenstander van zo'n hoog niveau. "Nee, eigenlijk nooit", stelt Taylor, die kritisch kijkt naar zijn eigen inbreng. "Ik ben niet per se heel tevreden. Ik denk niet dat ik alles heb laten zien wat ik in mijn mars heb. We hebben als team ook niet ons eigen spel gespeeld, wij liepen meer achter de bal aan dan zij. Dan kan ik mezelf ook minder goed laten zien, natuurlijk."

Ook Timber geeft toe dat Ajax het moeilijk had. "Maar dat je 'm in de laatste minuten tegen krijgt, maakt het extra zuur", zegt hij bij Ajax TV. "Het was wel anders dan normaal. Ik denk dat we niet gewend zijn om zoveel te verdedigen. We wisten dat Liverpool gas zou geven, maar we waren niet ready genoeg. We wilden met lef spelen, duels winnen en onder de druk uit voetballen, maar daar kwamen we niet aan toe."

"Dan probeer je op een andere manier nog een punt te pakken, maar dat is niet gelukt", vervolgt de mandekker. "De keren dat we wel hebben gevoetbald zag het er goed uit, en maken we ook een mooie goal. Voor de volgende keer moeten we wel ready zijn. Leren, positieve dingen meenemen en doorgaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie