'Nieuw hoofdstuk in afpersingszaak Pogba: broer Mathias Pogba opgepakt'

'Nieuw hoofdstuk in afpersingszaak Pogba: broer Mathias Pogba opgepakt'

14-09-2022 19:48
43

Mathias Pogba is volgens Franse media samen met drie anderen in hechtenis genomen. De 32-jarige voormalig Sparta Rotterdam-speler is verdachte in een afpersingszaak tegen zijn broertje, Paul Pogba.

Via TikTok kwam Mathias Pogba eind augustus met opmerkelijke verhalen over Paul Pogba. Hij dreigde onthullende verhalen te brengen, waarbij hij ook Rafaela Pimenta, de belangenbehartiger van zijn broer, en Kylian Mbappé betrok. De Juventus-middenvelder stelde dat hij al honderdduizend euro had betaald, maar dat zijn oudere broer hem dertien miljoen euro wil aftroggelen en daar zelfs bewapende types voor inzet.

Paul Pogba zette advocaten in en sinds twee weken is een rechercheteam bezig de aantijgingen te onderzoeken. Op basis van de aantijgingen begon de Franse justitie een rechtszaak. Dinsdag en woensdag werden Mathias Pogba en de drie andere verdachten gearresteerd, meldt Le Monde.

Woensdag is het viertal naar verluidt verhoord. Volgens diverse Franse media zou Mathias Pogba zich zelf gemeld hebben bij de politie.