NEC verdedigt in Utrecht en neemt zwaarbevochten punt mee naar huis

16-09-2022 21:56 Laatste update: 22:15
56

FC Utrecht heeft vrijdagavond in eigen huis niet weten te winnen van NEC Nijmegen. De thuisploeg was vooral in de openingsfase van de eerste en tweede helft sterker, maar wist de opgelegde kansen niet om te zetten in een doelpunt, mede door een goed optreden van Jasper Cillessen. Het bleef 0-0 in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht begon sterker aan het duel en een schot van Moussa Sylla leidde een sterke openingsfase van de thuisploeg in. Hidde ter Avest kopte enkele minuten later goed in, maar Cillessen zat goed bij de bal. NEC kon alleen tegenhouden en op de counter speelde, maar dat leidde tot weinig. Scheidsrechter Marc Nagtegaal liet veel doorspelen en dat resulteerde in een energieke, bevlogen wedstrijd.

In het eerste half uur bleef Utrecht de gevaarlijke ploeg, maar de meeste aanvallen strandden bij het zestienmetergebied van de Nijmegenaren. In het resterende kwartier van de eerste zakte Utrecht in en kwam NEC beter in de wedstrijd. Uiteindelijk ging de eerste helft redelijk gelijk op en werd Utrecht door de thuissupporters uitgefloten na het rustsignaal.

In de tweede helft gingen beide ploegen goed van start en dat resulteerde in veel kansen. Onder meer Bas Dost, Anastasios Douvikas en Souffian El Karouani kregen grote kansen, maar wisten deze niet te benutten. Na een klein uur werd een bal weggehaald van de doellijn van Utrecht en ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand. NEC kwam er een kwartier voor tijd gevaarlijk uit, maar Elayis Tavsan ging niet goed om met de kans.

Utrecht kreeg in de slotfase steeds meer het overwicht en voor NEC was het een kwestie van verdedigen. NEC hield echter stand en mag een punt bijschrijven na een voetbalgevecht. Utrecht staat na het punt op de achtste plaats en NEC bekleedt plek tien. De rest van de Eredivisie komt zaterdag en zondag in actie.