Van der Gijp foetert op 'kinderachtig' PSV: 'Hij wordt gewoon geslachtofferd'

Van der Gijp foetert op 'kinderachtig' PSV: 'Hij wordt gewoon geslachtofferd'

17-09-2022 12:28 Laatste update: 12:46
145

René van der Gijp en Johan Derksen vinden het stuitend dat PSV heeft aangestuurd op een vertrek van John de Jong. De technisch directeur stapt op na een vertrouwenscrisis met de raad van commissarissen. 

De Jong wordt verweten te weinig sportieve progressie te hebben geboekt. Daarbij neemt de rvc het hem kwalijk dat zowel Cody Gakpo als Ibrahim Sangaré niet is verkocht. Van der Gijp trapt op in Veronica Inside op de rem. "Het is toch wel heel kinderachtig van dat PSV om die John de Jong te ontslaan?", vraagt hij zich af. "Alsof hij godverdomme alles beslist bij PSV? Kom op, hij wordt gewoon geslachtofferd."

Derksen sluit zich aan bij Van der Gijp. De tafelheer stelt dat De Jong helemaal niet veel te zeggen had in Eindhoven. "Hij heeft eerst naar die Duitser (Roger Schmidt, red.) moeten luisteren, en nu is Marcel Brands de baas." Het is nog niet duidelijk wie het bliksemvertrek van De Jong opvangt. De naam van Frank Arnesen is gevallen, al geldt hij naar verluidt niet als de belangrijkste kandidaat voor de job.