Van Nistelrooij geeft update over Obispo: 'Weet zelf weer dat hij gescoord heeft'

18 september om 20:03

Ruud van Nistelrooij is blij dat zijn ploeg geloof is blijven houden na een mindere periode. De oefenmeester moest zelf wat aanpassingen doen in de opstelling tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord (4-3), maar zijn team heeft zich goed aan het plan gehouden. Van Nistelrooij laat zich ook uit over de situatie van Armando Obispo, die na zijn winnende goal geblesseerd het veld moest verlaten

"Ik vond dat we vandaag goed begonnen", vertelt Van Nistelrooij tegenover ESPN. "Er moest wel wat omgezet worden in de opstelling, maar ondanks die fout waar de goal uitkwam begonnen we vandaag wel sterk. Die omzetting moest ik doen omdat het middenveld van Feyenoord anders stond. Maar we wilden ons van tevoren koppelen aan wat zij op dat middenveld zouden doen." Van Nistelrooij liet in de beginfase Ibrahim Sangaré wat meer vooruit spelen en koppelde Joey Veerman als mandekker aan Quinten Timber.

PSV zat de laatste weken wat in een kleine vormdip. Tegen FC Twente en tegen Bodø/Glimt in de Europa League, speelde de ploeg wat minder. Van Nistelrooij vindt dat bij deze wedstrijd de intenties niet anders waren dan normaal. "Het ligt ook een beetje aan de intenties die je hebt. De intentie die we vandaag hadden heb ik ook de laatste weken gezien. En dat is logisch omdat ik een trainer ben die een plan maakt en zich daar tijdens trainingen op voorbereid. Zo zag je de laatste wedstrijden dat de intenties wel goed waren, maar dat het er niet helemaal uitkomt. En het is goed dat we daaraan zijn blijven vasthouden."

Obispo was de absolute matchwinner zondag. Hij maakte de winnende goal, maar door een botsing met Mads Pedersen was de doelpuntenmaker even buiten bewustzijn. Volgens Van Nistelrooij is Obispo inmiddels weer de oude. "Hij weet zelf weer dat hij de winnende heeft gescoord ja. Hij is goed door alle testen gekomen gelukkig, dus we verwachten geen grote schade bij hem."