Van Gaal botst met Driessen over invulling selectie: 'Het is vriendjespolitiek'

Van Gaal botst met Driessen over invulling selectie: 'Het is vriendjespolitiek'

19-09-2022 18:13
222

Louis van Gaal is maandagmiddag op de persconferentie van het Nederlands elftal opnieuw gebotst met Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf vroeg zich af waarom Davy Klaassen, Devyne Rensch en Stefan de Vrij geselecteerd zijn.

Voor Van Gaal is 'leveren' het sleutelwoord. In een eerdere interlandperiode vroeg Driessen of de bondscoach niet 'door de mand viel', door Guus Til en Georginio Wijnaldum, die destijds niet speelden bij hun club, op te nemen in de definitieve selectie. Maandagmiddag weigerde Van Gaal de confrontatie met de journalist aan te gaan over individuen, in dit geval Klaassen, Rensch en De Vrij. "Dit heb jij vorige keer ook al gedaan met een vraag over Guus Til, vals is dat."

Wedden

Meer odds

"Ik ga mijn spelers niet afvallen. Als je het zelf niet kan zien... Schrijf maar op dat het vriendjespolitiek is. Ga een clubje vormen met Jeroen (Stekelenburg, NOS, red.)", aldus Van Gaal, die eerder op het persmoment al met de NOS-verslaggever in de clinch lag. "Probeer me er maar uit te schrijven, dat ik het allemaal niet goed zie. Die jongens hebben een hele carrière achter de rug. Jij wil ze maar neerzetten als een kleine jongen. Dat jij dat vindt, schrijf dat lekker in die krant van je."