Grealish springt op de bres voor Southgate: 'Krijg je soms als je Engels bent'

21 september om 20:54
Laatste update: 21 september om 22:17

Jack Grealish heeft zich op een persmoment van de Engelse ploeg uitgelaten over de kritiek die bondscoach Gareth Southgate kreeg. De Engelse trainer kreeg veel over zich heen na tegenvallende resultaten in de Nations League, maar Grealish vindt de kritiek onterecht.

Het belangrijkste argument waarom Southgate kritiek kreeg, was het spel tijdens de eerste duels in de Nations League. Engeland speelde gelijk tegen Duitsland en Italië, maar The Three Lions verloren twee keer van Hongarije. De ploeg van bondscoach Southgate staat daarmee onderaan in de gevaarlijke poule C. Vrijdag speelt Engeland een belangrijke uitwedstrijd tegen Italië, maandag is Duitsland de tegenstander. 

Grealish neemt het op voor zijn trainer. "Voor die wedstrijden tegen Hongarije hadden we sinds de wedstrijd tegen België in 2020 niet meer na negentig minuten verloren. En op het laatste EK hebben we de finale gehaald. Ik vond de kritiek zeker te hard, maar dat gebeurt soms als je Engels bent."

Southgate is sinds 2016 bondscoach van het Engelse nationale team. Zijn contract loopt nog tot 2024. Eerder werkte hij als manager van Engeland Onder 21 en had hij Middlesbrough onder zijn hoede.