Als speler diep van binnen en als spelersgroep moet je je gewoon schamen

"Als speler diep van binnen en als spelersgroep moet je je gewoon schamen"

2 oktober - 16:58
15

FC Volendam-trainer Wim Jonk heeft zijn spelers op de vingers getikt na de nederlaag bij Fortuna Sittard. Het Andere Oranje had in Sittard vrijwel niets te zeggen en ging dan ook onderuit.

"We hebben vooral in de eerste helft zwaar ondermaats gepresteerd. Daar hebben we de wedstrijd uit handen laten glippen. We waren te angstig, zonder lef, dan roep je dingen over je af. Omdat we zoveel dingen weggaven, roep je het ook over je af. Dan weet je dat je een kansloze middag tegemoet gaat", zegt Jonk tegen NH.

"Zorgwekkend? Het is zorgwekkend als je deze passiviteit van de jongens ziet. Dat baart mij wel zorgen. Ik vind het totaal onnodig. Je moet hongerig zijn om op de mat te staan, maar dat heb ik niet gezien. Tegen een directe concurrent moet je met het mes tussen de tanden spelen. Dat heb ik totaal niet gezien. Ik hoop dat de jongens in de spiegel kijken", reageert Jonk op de vraag hoe het verder moet. "Eigenlijk heb je hier geen trainer voor nodig. Als speler diep van binnen en als spelersgroep moet je je gewoon schamen."

Fortuna-trainer Julio Velázquez was overduidelijk in een beter humeur. "Het is belangrijk dat we twee keer op rij winnen. Ik ben niet alleen blij, maar ook trots op de spelers. Het team wordt op ieder vlak beter, dat is belangrijk", zegt hij tegen ESPN.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie