Karlsson oogst lof: 'Krijg een beetje hetzelfde gevoel als bij Marko Arnautovic'

Karlsson oogst lof: 'Krijg een beetje hetzelfde gevoel als bij Marko Arnautovic'

03-10-2022 07:18 Laatste update: 07:34
86

Jesper Karlsson maakte afgelopen zaterdag tegen FC Groningen zijn rentree. De 24-jarige vleugelspeler van AZ kampte lange tijd met een bovenbeenblessure en bewees tijdens de overtuigende 1-4 overwinning meteen zijn waarde, zo zag voormalig aanvaller Romano Denneboom. 

Karlsson werd de afgelopen weken vervangen door Myron van Brederode. Zaterdag besloot trainer Pascal Jansen beide spelers op te stellen. Dit vanwege de afwezigheid van vaste spits Jens Odgaard, die het duel door ziekte aan zich voorbij moest laten gaan. Karlsson had slechts negentien minuten nodig om te scoren, waarna hij in de rust gewisseld werd. Na afloop van het duel gaf hij bij ESPN aan conditioneel nog niet helemaal terug op niveau te zijn. 

Denneboom, voormalig speler van onder meer NEC en FC Twente, was onder de indruk van de wijze waarop Karlsson, normaliter linksbuiten, de spitspositie invulde. "Hij speelde als een soort valse spits en is een mooie technische speler om naar te kijken, van wie je hoort dat-ie enorm voor de sport leeft. Ik krijg bij hem een beetje hetzelfde gevoel als bij Marko Arnautovic. Je ziet dat hij zichzelf echt een goede speler vindt, maar dat is hij ook", aldus Denneboom in De Telegraaf.

Dat het lastig is om er na een dergelijke kwetsuur meteen weer te staan, maakte het optreden van Karlsson extra indrukwekkend. "Als je er zo lang uit hebt gelegen door een blessure en er direct weer op deze manier staat, met een goal, dan is dat knap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie