Sneijder pakt Schreuder hard aan: Het is werkelijk waar een schande

Sneijder pakt Schreuder hard aan: "Het is werkelijk waar een schande"

04-10-2022 23:14 Laatste update: 23:54
142

Wesley Sneijder pakt Alfred Schreuder aan na de 1-6 van Ajax tegen SSC Napoli. De analist vraagt zich af waarom Schreuder niet eerder gewisseld heeft en vraagt zich af waarom 'telkens dezelfde jongens' er vanaf moeten.

Napoli maakte gehakt van Ajax en bezorgde de Amsterdammers een historische Champions League-nederlaag. "Ik heb gezien wat wij vooraf geanalyseerd hebben. Wat ze wel en niet moesten doen, hebben ze gedaan", zegt Sneijder bij RTL7

"Ajax heeft Napoli in zijn kracht gebracht. Er is geen rekening gehouden met de snelheid en kwaliteiten van Napoli, dan ben je amateuristisch bezig. We zaten na de rust nog niet op onze plek en het stond al 1-4. Dan zit er gewoon iets niet goed. Waarom wordt er niet in de rust gewisseld of eerder ingegrepen? Waarom worden telkens dezelfde jongens er vanaf gehaald? Ik had eigenlijk een gefrustreerde Berghuis willen zien, die gewoon zegt: ik ben er klaar mee dat ik gewisseld word."

Sneijder bedoelt dat spelers als Dusan Tadic en Daley Blind van Schreuder wel steeds mogen blijven staan. "Ja, dat zeg ik. Absoluut. Het is werkelijk waar een schande dat sommige jongens op dit moment nog op het veld mogen staan."

"Ik kan Schreuder een beetje volgen, maar niet helemaal", zegt Jan Boskamp over de wedstrijdanalyse van Schreuder. "Als je wordt weggespeeld, moet je veiligheid inbouwen tot je het onder controle hebt. Dat gebeurde niet. Ajax won geen duel meer."

"Je ziet bij Ajax dat de backs aanvallend denken. Ze gokken en lopen vooruit", vult Theo Janssen aan. "Daar maakt Napoli fantastisch gebruik van. Dat was de hele tijd zo. Ajax heeft veel problemen in de omschakeling, waarbij de restverdediging vrijwel altijd verkeerd staat. Ajax is heel kwetsbaar. Het ergste wat Schreuder zei was: we zijn als ploeg niet zo goed."

Sneijder vult aan: "Dat geeft aan waarom hij niet wisselt. Hij vindt zijn bank gewoon niet goed genoeg en heeft er geen vertrouwen in. Ik heb al eerder gezegd dat Ajax geen brede selectie heeft, maar toch zijn er meerdere spelers bijgekomen die nu ineens niet goed genoeg zijn. Dan moet je je afvragen waarom die spelers hier überhaupt zijn. Als je 1-3 achterstaat en dan met 1-4 achterkomt, moet je toch iets doen? Hij geeft zelf aan dat er geen lef en voetbal was. Dan moet je naar de bank kijken en je afvragen: wie breng ik erin? Het had ook zomaar dubbele cijfers kunnen zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie