Xavi ziedend na beslissing deels Nederlandse arbitrage: 'Ons is onrecht aangedaan'

Xavi ziedend na beslissing deels Nederlandse arbitrage: 'Ons is onrecht aangedaan'

05-10-2022 08:24 Laatste update: 09:20
75

FC Barcelona-trainer Xavi is woedend op de arbitrage na de verloren uitwedstrijd tegen Internazionale dinsdagavond (1-0). Ook de VAR-scheidsrechters Pol van Boekel en Dennis Higler moesten het ontgelden bij de Spaanse trainer. Volgens Xavi werd de gelijkmaker van de Catalanen onterecht afgekeurd.

In de 67e minuut tekende Pedri aan voor de 1-1 in Milaan, maar Van Boekel keurde de goal af omdat Ansu Fati de bal met zijn hand verlengde. Scheidsrechter Slavko Vincic ging hierin mee, tot boosheid van Xavi. "Ik ben echt woedend, want ons is onrecht aangedaan", reageert de Barça-trainer. "Wat mij betreft moet zo’n scheidsrechter zich nu laten zien, want hij is een belangrijk persoon."

Denzel Dumfries maakte ook nog hands in het strafschopgebied en na checken van de VAR kreeg Barcelona daar verrassend genoeg géén penalty voor. Hakan Calhanoglu maakte bovendien een roekeloze overtreding op Sergio Busquets. Die charge had rood op kunnen leveren, maar de Turkse matchwinner kreeg slechts geel.

Maar Xavi wil niet alleen de scheidsrechter de schuld geven. "We moeten buiten die beslissingen van de arbitrage ook zelfkritisch zijn. We moeten echt beter spelen, ook al had een gelijkspel hier terecht geweest. In de tweede helft waren we echt wel goed en in het laatste half uur vond ik ons heel erg goed. We hebben echt wel geprobeerd om te winnen dus daar ben ik zeker tevreden over."

Ook maakt de Spaanse trainer zich zorgen over het verdere verloop van de Champions League-campagne. Barcelona staat nu derde in de poule met Internazionale, Bayern München en Viktoria Plzen. "Bayern heeft nu negen punten, Inter heeft er zes en wij hebben er drie. We zitten in een moeilijke positie en we kunnen niet nog eens verliezen. Daar maak ik me wel zorgen over."