Schreuder merkt niets van 'verschuivingen' binnen Ajax na 'enorme tik'

Schreuder merkt niets van 'verschuivingen' binnen Ajax na 'enorme tik'

08-10-2022 23:57
77

Ajax-trainer Alfred Schreuder hield zijn basiself ten opzichte van het Champions League-debacle tegen SSC Napoli (1-6) intact. Hij vond die keuze vrij aardig uitpakken tegen FC Volendam, maar in de slotfase sloeg de paniek toe bij de Ajacieden.

"Ik vond dat we er redelijk goed in zaten. Het spel was nog niet vloeiend, maar we maken twee goede doelpunten - want de aanval voor de penalty was ook goed - en na de rust was het een half uur uitstekend. Dat is het Ajax dat we willen zien, dominant en met veel kansen die werden gecreëerd", analyseert Schreuder bij de NOS.

Na de 3-1 van de thuisploeg stortten de Amsterdammers echter als een kaartenhuis in elkaar. "Dat is de fase waarin we nu zitten. Drie weken geleden was alles nog in orde, maar daarna hebben we een paar tikken gehad en afgelopen week een enorme tik. Dat zag je ook terug in ons spel en het duurde even voor we in ons ritme zaten. Maar wat er daarna na de 1-3 gebeurde, is gewoon niet goed."

Schreuder voerde na het debacle van dinsdag de nodige gesprekken. "We hebben veel met elkaar gesproken en samen gekeken hoe we er mee om moesten gaan. Uiteindelijk was Napoli ook gewoon een stuk beter dan ons." De coach kreeg zelf ook veel kritiek. "Ja, maar dat doet me echt niets. Sorry. Ik kan daar niets mee. Ik heb niet gezien dat dingen zijn gaan schuiven binnen Ajax." Hij stelt dat de rijen voor hem 'zeker gesloten zijn'.

Schreuder vindt dat er nog steeds heel veel rek in Ajax zit. "We zijn niet zo goed als iedereen ons drie weken geleden vond en we zijn ook niet zo slecht als mensen ons nu vinden."