PSV niet tevreden met uitgaande transfers: 'Hadden wij zeker meer van verwacht'

PSV niet tevreden met uitgaande transfers: 'Hadden wij zeker meer van verwacht'

11-10-2022 07:31 Laatste update: 09:09
98

PSV is de laatste jaren financieel wat achterop geraakt. De Eindhovenaren kregen harde klappen door de coronacrisis en de mislukte transfers van onder andere Bruma en Maxi Romero. Maar algemeen directeur Marcel Brands wil dit financiële gat zo snel mogelijk weer dichten.

"Zonder Champions League-inkomsten zie je dat de druk op het maken van transfers alleen maar groter wordt", vertelt Brands over het missen van het miljardenbal tegenover De Telegraaf. "Onze ambitie is om één keer in de twee jaar in de Champions League te spelen en dat is de laatste keren niet gelukt. Een van de doelen op financieel gebied is om te kijken naar de afschrijvingen en loonkosten. Als die zo hoog zijn als ze nu zijn, dan zet je zoveel druk op je transfers.''

PSV probeerde de laatste jaren wel om met transfers nog een hoop geld te verdienen. Onder andere Donyell Malen, Ritsu Doan, Pablo Rosario en Mario Götze werden verkocht. Volgens financieel directeur Jaap de Baar viel de omzet van deze transfers alleen wat tegen. "Wij hadden daar zeker meer van verwacht en gehoopt ja. Corona heeft dat resultaat gewoon heel erg beïnvloed."

De Baar wil dan ook gaan voor een nog strakker financieel beleid in Eindhoven. "Wij willen op dat gebied weer wat vet op de botten. Maar uiteindelijk hebben we als club geen winstoogmerk en is succes onze doelstelling. Maar we moeten ook echt stappen maken in ons financiële beleid."