'Busquets-opvolging krijgt langzaam vorm: Barça spot kandidaat bij Benfica'

'Busquets-opvolging krijgt langzaam vorm: Barça spot kandidaat bij Benfica'

11-10-2022 15:04
34

FC Barcelona is aan het werk om de opvolger van Sergio Busquets binnen te halen en ziet in Benfica-middenvelder Enzo Fernández een potentiële kandidaat. De Argentijn maakte afgelopen zomer de overstap vanuit zijn thuisland en maakt indruk bij O Glorioso.

Het contract van Busquets loopt af in de zomer van 2023 en het ziet ernaar uit dat die verbintenis niet meer wordt verlengd. Om die reden bekijkt Barcelona kandidaten om hem op te volgen. Daarbij leek de club in eerste instantie te zijn uitgekomen bij Real Sociedad-speler Martín Zubimendi, maar hij tekent naar verluidt een nieuw contract in Baskenland. 

Nu wordt door SPORT plan B in leven geroepen: Enzo Fernández. De 21-jarige middenvelder werd afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro overgenomen van River Plate en maakt een sterke indruk in de ploeg van trainer Roger Schmidt. Barcelona-scouts volgen Fernández al enige tijd en zouden diep onder de indruk zijn. Een andere optie voor Barcelona is volgens het medium Rúben Neves van Wolverhampton Wanderers.