Schreuder beschermt Kudus: 'Hij doet ook heel veel goede dingen voor Ajax'

Schreuder beschermt Kudus: 'Hij doet ook heel veel goede dingen voor Ajax'

13-10-2022 17:12
69

Alfred Schreuder weigert kritiek te leveren op dissonant Mohammed Kudus. De Ghanees stond in het verloren Champions League-duel met Napoli (4-2) weer in de spits, maar speelde weinig tot niets klaar.

De kritiek dat Kudus bij de minste Ajacieden hoorde, was niet besteed aan Schreuder. De trainer van Ajax bekeek het optreden van de zonnige kant. "Hij doet ook heel veel goede dingen voor ons, zoals de manier waarop hij jaagt en daarmee de tegenstander in beweging houdt. Ik vind het goed om te zien hoe hij die dingen doet", zegt Schreuder op de Ajax-kanalen.

Kudus, die in het spelersrapport een 3 kreeg, werd na ruim een uur afgelost door Brian Brobbey. De Ghanees stond - niet voor het eerst - opvallend vaak buitenspel. Schreuder: Natuurlijk hebben we dat ook aangegeven voor de wedstrijd, maar het was ook een paar keer met de lange bal van Remko Pasveer."

Ajax speelt komende zondag een Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior. Het ligt voor de hand dat Schreuder dan kiest voor Brobbey, die woensdagavond in Napels al veel eerder had willen invallen. De Amsterdammers hebben een klein wonder nodig om dit seizoen te overwinteren in de Champions League.