Noppert moet in blessuretijd vissen op oude nest: Go Ahead Eagles pakt een punt

15-10-2022 21:54
61

Go Ahead Eagles heeft in de blessuretijd een punt overgehouden aan het duel met sc Heerenveen. Finn Stokkers bracht De Adelaarshorst na een sterk slotoffensief in extase.

Voor Andries Noppert, trainer Kees van Wonderen en assistent-trainer Paul Simonis was het een weerzien met oude bekenden in Deventer. Het drietal maakte afgelopen zomer van Go Ahead de overstap naar Heerenveen. In het eerste halfuur waren de kansen schaars. Namens de thuisploeg deelde Bobby Adekanye een speldenprikje uit, terwijl Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk namens de bezoekers voor het eerste gevaar zorgden.

Op slag van rust was Heerenveen het dichtst bij de openingstreffer in de eerste helft. Een afstandsschot van Tibor Halilovic spatte uiteen op de paal, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten. Het tweede bedrijf was al snel vermakelijker dan het eerste. Zeven minuten na rust brak Haye de ban. Na zwak uitverdedigen van Go Ahead verschalkte de middenvelder doelman Jeffrey de Lange met een heerlijke schuiver.

De redding van de avond kwam op naam van Noppert. Twintig minuten voor tijd redde de sluitpost geweldig op een schot van Stokkers. Niet veel later viel de gelijkmaker dan toch, al stak de VAR een stokje voor de goal van Sylla Sow, omdat Oliver Edvarsen in aanloop naar de treffer buitenspel stond.

Het slotoffensief moest toen nog komen. Heerenveen werd met de rug tegen de muur gedrukt en Go Ahead zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Die viel er in de derde minuut van de extra tijd. Stokkers passeerde Noppert na een scrimmage voor het Heerenveen-doel.