Massaal uitgerukte politie voorkomt confrontatie tussen PSV- en Utrecht-hooligans

Massaal uitgerukte politie voorkomt confrontatie tussen PSV- en Utrecht-hooligans

16-10-2022 09:56
183

De politie heeft zaterdagavond in Best ongeveer vijftig voetbalfans aangehouden, omdat zij met elkaar op de vuist wilden gaan. Dat meldt de politie op Twitter. Volgens Omroep Brabant gaat het om hooligans van PSV en FC Utrecht, die clubs treffen elkaar zondag in Eindhoven.

De politie had informatie ontvangen dat een grote confrontatie gepland stond tussen voetbalsupporters en was massaal uitgerukt. De groep werd gecontroleerd en tijdens die controle probeerde een wagen opzettelijk in te rijden op agenten, schrijft de politie. Er werden diverse knuppels, een mes en andere goederen in beslag genomen. Een confrontatie werd voorkomen.

Uiteindelijk is besloten de hele groep aan te houden en per bus naar een politiebureau te brengen voor verhoor en legitimatie. Het komt vaker voor dat hooligans afspreken om te vechten. De politie meldt niet voor welke club de hooligans zijn, maar volgens Omroep Brabant gaat het dus om aanhangers van PSV en Utrecht. Die clubs trappen zondag om 14.30 uur af in het Philips Stadion.