Schreuder duidelijk bij Ajax: 'Spits die we gehaald hebben voor lange termijn'

Schreuder duidelijk bij Ajax: 'Spits die we gehaald hebben voor lange termijn'

16-10-2022 20:20 Laatste update: 21:25
85

Brian Brobbey hoeft zich geen zorgen te maken over zijn speelminuten bij Ajax, verzekert trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester wil ook extra duidelijkheid scheppen over één van zijn uitspraken na het uitduel bij Napoli.

De laatste weken zit Brobbey op de bank bij Ajax. Tegen Excelsior speelt de aanvaller wel, nadat hij afgelopen week nog zijn onvrede uitte over zijn late invalbeurt tegen Napoli. "Dat speelt helemaal geen rol bij deze keuze", is Schreuder bij ESPN duidelijk over de basisplek van Brobbey. "Hij geeft gewoon antwoord op een vraag die gesteld wordt, of hij vindt dat hij te laat gebracht wordt. Ik zou als speler ook altijd ja zeggen."

"Alleen is hij een spits die we gehaald hebben voor de lange termijn", gaat Schreuder verder. "Hij is van de tien competitieduels nu zes keer in de basis gestart, volgens mij. Hij gaat nog genoeg minuten krijgen. Dat heb ik hem ook voorgehouden vanaf het begin, dan hoef ik niet nog een keer met hem te zitten. Ik begrijp dat hij er eerder in wil." Schreuder is het ook niet eens met kritiek op Mohammed Kudus. "Wie zegt dat Kudus geen echte spits is? Of hij dat zelf zegt? Hij is inmiddels ietsjes bijgedraaid. Kudus heeft het heel goed gedaan, als spits. 

Vervolgens laat Schreuder zich nog uit over de tweede wedstrijd tegen Napoli. De coach zei dat het één van de betere Ajax-duels was, ondanks de 4-2 nederlaag. "Ik blijf erbij, ondanks dat het verkeerd geïnterpreteerd is: uit bij Napoli speelden we één van onze betere topwedstrijden. Wij balen natuurlijk ook gigantisch van de nederlaag. Maar aan de bal was het één van onze betere topwedstrijden, als je naar die vier of vijf duels kijkt. Natuurlijk was het niet onze beste wedstrijd. Dat klopt, daar hebben de mensen gelijk in. Maar ik blijf erbij dat we veel dingen goed hebben hedaan. Napoli is alleen verder dan dat wij zijn."