Kudus heeft shirt van CL-opponent thuis hangen: 'Hij was echt mijn idool'

Kudus heeft shirt van CL-opponent thuis hangen: 'Hij was echt mijn idool'

19-10-2022 10:40
40

Mohammed Kudus is sinds jongs af aan al groot fan van Thiago Alcántara. De middenvelder van Liverpool is 26 oktober de tegenstander van de Ghanees bij Ajax, maar hij ziet de Spanjaard nog steeds als een groot voorbeeld. 

"Ik houd van creativiteit en spelvreugde", vertelt Kudus over zijn voorbeeld bij Ajax TV. "Dat is wat ik bij hem constant terug zie. Als kind genoot ik er al van hoe hij speelde. Toen ik nog in Denemarken voetbalde heeft een vriend van mij een shirt van hem geregeld, dat was echt fantastisch. Het shirt hangt nu ingelijst bij mij thuis en ik ben er nog steeds heel erg trots op."

Kudus herkent ook veel van Thiago terug in zijn eigen spel. "Bij mij is creativiteit en spelvreugde ook het belangrijkste als ik aan het voetballen ben. Doordat in Ghana heel veel spelers groot en sterk zijn worden er veel verdedigende middenvelders opgeleid. Ik kreeg gelukkig van mijn trainer juist de kans om me aanvallend te ontwikkelen. Hij liet mij mijn eigen spel spelen en probeerde mij niet om te bouwen tot verdedigende middenvelder."

Ook in die ontwikkeling speelde Thiago een grote rol. "Het maakt niet uit waar hij speelt op het middenveld, die balans tussen verdedigen en aanvallen is er altijd bij hem. Hij verliest, ondanks verdedigende taken, nooit zijn creativiteit."