Antony en Sancho moeten het ontgelden: 'Slopen nooit hun tegenstanders'

Antony en Sancho moeten het ontgelden: 'Slopen nooit hun tegenstanders'

19-10-2022 16:07 Laatste update: 16:39
31

Rio Ferdinand vindt dat Antony en Jadon Sancho op dit moment niet creatief genoeg zijn en te weinig gevaar stichten. De oud-verdediger van Manchester United hoopt dat Erik ten Hag dit probleem snel oplost.

"De beste teams, de winnaars, zorgen ervoor dat hun vleugelspelers één tegen één komen te staan met verdedigers. Dat zijn de momenten waarop je kan toeslaan. Het lijkt erop dat wij niet genoeg creativiteit hebben zodra we in die situaties komen", aldus Ferdinand op zijn eigen YouTube-kanaal.

De Engelsman, die op Old Trafford speelde met onder anderen Nani, Ryan Giggs en David Beckham, vindt United met Antony en Jadon Sancho op dit moment te zwak op de vleugels. "Het lijkt er op dat onze vleugelspelers altijd voor de optie terug kiezen. Ze slopen nooit hun directe tegenstanders."

Ferdinand hoopt dat de spelers van United een voorbeeld nemen aan Arsenal-aanvaller Bukayo Saka. "Niemand doet dat op dit moment beter dan hij. Hij komt heel vaak in de één tegen één en komt er ook vaak langs. Onze buitenspelers niet."

Woensdag speelt United het duel met concurrent Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Antonio Conte heeft vier punten meer.