Xavi houdt rekening met ontslag na dramatische week: 'Ik zoek geen excuses'

Xavi houdt rekening met ontslag na dramatische week: 'Ik zoek geen excuses'

19-10-2022 16:30 Laatste update: 16:36
96

Xavi is zich ervan bewust dat hij ontslagen kan worden bij FC Barcelona. De Spanjaard verloor liefst elf van zijn eerste vijftig wedstrijden bij Barcelona, en overlegt daarmee de slechtste statistieken van alle trainers die de afgelopen twintig jaar aan het roer stonden bij de Catalanen.

De Spaanse grootmacht zit in een moeilijke fase. Na het gelijke spel tegen Internazionale (3-3) van vorige week woensdag, waardoor een overwintering in de Champions League erg lastig lijkt te worden, ligt Xavi onder een vergrootglas. Er kwam extra druk bij nadat hij afgelopen zondag met 3-1 verloor van aartsrivaal Real Madrid. 

Xavi stond woensdag de pers te woord voorafgaand aan het duel met Villarreal van donderdagavond. "Ik begrijp dat dit geen club is waar je kunt spreken van een overgangsseizoen. We hebben er veel voor gedaan en dat betekent dat we nu ook gewoon om de prijzen mee moeten doen. Als we die niet halen, dan zijn er gevolgen."

Dat zijn eventuele ontslag ook een van die gevolgen kan zijn. Weet Xavi maar al te goed. "Ik zoek geen excuses: als we geen prijzen pakken, zal er een andere trainer komen die het gaat proberen. Natuurlijk behoort ontslag tot de mogelijkheden. Dat hoort nou eenmaal bij het voetbal. Ik blijf wel positief, want de mensen op straat moedigen mij aan en we moeten de realiteit onder ogen komen."