LIVE-discussie: Excelsior en AZ trappen voetbalzondag af: Jansen wijzigt ploeg

LIVE-discussie: Excelsior en AZ trappen voetbalzondag af: Jansen wijzigt ploeg

23-10-2022 11:32 Laatste update: 12:01
47

Excelsior en AZ trappen zondag om 12.15 uur de drukke Eredivisie-zondag af. Pascal Jansen, de trainer van de Alkmaarders, heeft één wijziging doorgevoerd ten opzichte van het verloren duel met Feyenoord (1-3) van afgelopen zondag. Bij Excelsior staat aanvaller Lazaros Lamprou voor het eerst in de basis. 

AZ verkeerde tot voor kort in grootse vorm, maar verloor de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Apollon Limassol (1-0) en dus Feyenoord. Jansen heeft besloten in te grijpen, en kiest voor Myron van Brederode als rechtsbuiten. Dat betekent dat de Japanner Yukinari Sugawara genoegen moet nemen met een plek op de bank. In de punt van de aanval staat opnieuw Jens Odgaard, die tegen Feyenoord nog trefzeker was. 

Bij Excelsior, dat de laatste vier competitiewedstrijden niet wist te winnen, staat Lazaros Lamprou voor het eerst in de basiself. De Griekse vleugelaanvaller maakte de afgelopen weken indruk met een aantal goede invalbeurten en wordt daarvoor nu beloond door Marinus Dijkhuizen. 

De opstellingen

Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Seymor, Markelo; Fein, Baas, Goudmijn; Azarkan, Kharcouch, Lamprou.

AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez, Reijnders, De Wit, Clasie; Van Brederode, Odgaard, Karlsson.