Fraser wint onderonsje met oud-werkgever: FC Utrecht zegeviert tegen Sparta

23-10-2022 18:42
38

FC Utrecht weet na twee competitienederlagen weer wat winnen is. De Domstedelingen hebben in eigen huis overtuigend afgerekend met Sparta Rotterdam: 3-1.

Het duel in De Galgenwaard was voor Henk Fraser een weerzien met zijn voormalig werkgever. Aan het einde van vorig seizoen werd de oefenmeester opgevolgd door Maurice Steijn, die zondagmiddag namens Sparta langs de lijn stond. Beide trainers zagen Utrecht binnen zes minuten op voorsprong komen. Taylor Booth legde de bal klaar voor Daishawn Redan, die raak schoot.

Sparta, dat een sterk seizoen kent en zesde staat, had een off-day in Utrecht. De thuisploeg was voor rust heer en meester, al lukte het nog niet om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. De Rotterdammers dachten zelfs in de blessuretijd van het eerste bedrijf langszij te komen, al stak de VAR hier een stokje voor wegens hands.

Utrecht schoot na rust uit de startblokken en kwam via een kopbal van Anastasios Douvikas op 2-0. Daarna drong Sparta aan, al resulteerde dat niet in grote kansen. Sean Klaiber maakte tien minuten voor tijd aan alle twijfels een einde. De rechtsback haalde uit van een meter of twintig, Sparta-doelman Nick Olij had geen antwoord op de zwabberbal. Joshua Kitolano deed in de slotfase iets terug, maar verder dan 3-1 kwam Sparta niet.

Door de zege klimt Utrecht naar de zevende plaats. Sparta verliest de aansluiting met de top-vijf en staat door de nederlaag vijf punten achter FC Twente.