Verbeek stipt aan wat AZ voor heeft op Feyenoord: 'Hoort niet voor niets onvrede'

Verbeek stipt aan wat AZ voor heeft op Feyenoord: 'Hoort niet voor niets onvrede'

24-10-2022 12:56
91

Gertjan Verbeek probeert de vinger op de zere plek te leggen na de derde nederlaag op rij van AZ. De ploeg van Pascal Jansen verkeek zich zondag op Excelsior, dat thuis met 2-1 aan het langste eind trok.

"Van Feyenoord kan je verliezen, van Limassol en Excelsior niet", oordeelt Verbeek in het Algemeen Dagblad. "De afgelopen jaren heeft AZ redelijk stabiel gepresteerd. Daarin hadden ze ook wel dipjes, die kwamen ze te boven en dat gebeurt nu ook wel. Vergeet niet dat AZ onlangs, ondanks een volle ziekenboeg, geweldig presteerde en zelfs nog van Ajax won."

Dat Jansen nu weer meer te kiezen heeft kan weleens een tegenovergesteld effect hebben, denkt Verbeek. "Nu komen er jongens terug. Bazoer speelt niet altijd, Sugawara is geen basisspeler en Karlsson speelde nu op rechts. Dat de selectie breder wordt, hoeft geen pluspunt te zijn. Ik denk dat er nu ook fricties zijn."

Verbeek is desondanks lovend over de AZ-coach. "Hij laat AZ heel leuk voetballen en heeft ervoor gekozen om veel jeugd in te passen. Dat was eerst nog het commentaar en misschien gebeurde dat nu noodgedwongen. Wat mij in AZ aanspreekt is dat ze zo veel mogelijk spelers opleiden. Je ziet bij Feyenoord het omgekeerde. Vroeger deden ze het noodgedwongen met eigen jeugd en nu ze wat geld hebben, kopen ze spelers. Dan hoor je niet voor niks onvrede bij de jeugdopleiding. Dat heeft AZ voor."