Sparta bezorgt Fortuna Sittard de eerste nederlaag onder Velázquez

Sparta bezorgt Fortuna Sittard de eerste nederlaag onder Velázquez

29-10-2022 20:42
48

De eerste nederlaag van Fortuna Sittard onder Julio Velázquez is een feit. Een sterk Sparta wist de Fortunezen op een 3-1 nederlaag te trakteren.

Het was tot de goal van Tijjani Noslin niet bepaald een puntje-van-de-stoel-wedstrijd. De verdediger van Fortuna Sittard jaagde na negentien minuten het openingsdoelpunt tegen de touwen en brak de wedstrijd daardoor open.

Wedden

Meer odds

Sparta leek wakker geschud en kwam via Arno Verschueren al snel weer langszij. De Belg kopte raak uit een voorzet van Sven Mijnans. De doelpunten waren precies wat Sparta en Fortuna nodig hadden, want daarna kwam de wedstrijd los. Dat leverde meerdere kansen op, waarbij de grootste voor Ximo Navarro was. Nick Olij voorkwam de 1-2.

Kort na de onderbreking ging Navarro in de fout door een strafschop weg te geven, waaruit Vito van Crooij kon scoren. Kort daarna werd een goal van spits Tobias Lauritsen vanwege buitenspel afgekeurd. Sparta moest tot diep in de slotfase wachten tot Verschueren de wedstrijd in het slot gooide, waarmee hij Fortuna de eerste nederlaag onder Velázquez bezorgt. Sparta klimt naar plaats zes.