Roep om Simons in Oranje: 'Mijn mening wordt hopelijk gewaardeerd door Louis'

Roep om Simons in Oranje: 'Mijn mening wordt hopelijk gewaardeerd door Louis'

30-10-2022 12:28
106

De roep om Xavi Simons mee te nemen naar het WK neemt toe. Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi is niet verrast dat de negentienjarige spelmaker zich binnen enkele maanden heeft ontpopt tot grote smaakmaker bij PSV.

"Dat komt ook wel door zijn houding. Hij stopt veel energie in zijn spel en dat koppelt hij ook nog eens aan rendement", zegt Van de Looi tegen de NOS. Hij liet Simons vorige maand debuteren in Jong Oranje. "We hebben meer parels, maar Xavi is natuurlijk wel een mooie speler. Een speler die aanspreekt."

Onder anderen Willem van Hanegem, Rafael van der Vaart en oud-bondscoaches Dick Advocaat en Bert van Marwijk hielden al een pleidooi om Simons mee te nemen naar het WK in Qatar. Van de Looi snapt dat wel, maar weet niet wat bondscoach Louis van Gaal zal besluiten. "Ik ben positief over hem. Mijn mening wordt hopelijk gewaardeerd door Louis van Gaal."

Van de Looi weet na zijn eigen ervaringen met het toptalent wel waarom de hype zo groot is. "Omdat hij goed kan voetballen en ook gewoon uitstraalt dat hij het heel leuk vindt om te voetballen."