Taylor ziet 'droom' uitkomen bij Ajax: 'Ik ben daar natuurlijk wel echt trots op'

Taylor ziet 'droom' uitkomen bij Ajax: 'Ik ben daar natuurlijk wel echt trots op'

02-11-2022 19:25
33

Het lukt Kenneth Taylor nog niet helemaal om stil te staan bij zijn stormachtige ontwikkeling van de laatste maanden. De middenvelder debuteerde onder meer in Oranje en maakt zelfs kans op het WK, maar hij beseft dat nog niet helemaal. Taylor vertelt ook over zijn droom over doorbreken in Ajax 1, die inmiddels werkelijkheid is geworden.

Taylor kwam aan het eind van vorig seizoen in de basis van Ajax terecht, toen Ryan Gravenberch uitviel met een blessure. Daarna werd het opleidingsproduct van Ajax kampioen met zijn ploeg, terwijl hij nu nog steeds een vaste kracht is.

"Ik ben daar natuurlijk wel echt trots op, dit was echt mijn droom", vertelt Taylor bij Mirror Talk. "Dat gevoel kwam toen we vorig jaar kampioen waren geworden. Ik speelde toen op het laatst een beetje, waardoor ik het gevoel had dat ik er een aandeel in had. Ik hoop dit jaar weer een groot aandeel te hebben in een kampioenschap."

De Ajacied mag nu zelfs hopen op een plekje in de WK-selectie, nadat hij anderhalve maand geleden debuteerde in Oranje. "Dat is ook zoiets waar ik nog niet echt bij stil sta. Dat heb ik ook nog niet gedaan met dat ik bij het Nederlands elftal ben geweest. Het is inderdaad iets om heel trots op te zijn, maar dat voel ik zelf niet. Het Nederlands elftal is voor mij wel het hoogste wat je kunt halen, de grootste eer. Toen ik acht of negen jaar was, keek ik altijd naar Oranje. Iedereen in mijn omgeving deed dat. Dat is wel bizar eigenlijk."