Beschuldigende vinger naar Schreuder: 'Er is geen duidelijke lijn bij Ajax'

Beschuldigende vinger naar Schreuder: 'Er is geen duidelijke lijn bij Ajax'

03-11-2022 07:10
117

Marciano Vink denkt te weten waarom Ajax tot dusver een moeizaam seizoen speelt. De voormalig speler van onder meer Ajax en PSV ziet dat Alfred Schreuder, in tegenstelling tot diens voorganger Erik ten Hag, veel met de opstelling puzzelt.

Het Champions League-seizoen van Ajax is voor de winterstop al ten einde gekomen. "In mijn ogen kan Ajax veel beter", steekt Vink van wal bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik heb het idee dat de juiste poppetjes nog niet op de juiste plek staan. Op dit moment is er heel veel geschipper, een beetje pappen en nathouden. Er is geen duidelijke lijn, waardoor het team ingespeeld raakt of spelers in hun maximale kracht komen."

Vink neemt Dusan Tadic als voorbeeld. "Of Tadic op links kan spelen zodat hij in zijn maximale kracht komt... Hij heeft het op links en rechts niet laten zien. Dan moeten er keuzes worden gemaakt", wijst de analist naar Alfred Schreuder. "Als je die keuzes niet maakt, blijft het aanmodderen. Dan is het Blind die niet voldoet, dan voldoet die niet..." 

Volgens Vink speelt Ajax over het algemeen 'oké'. "Het is nog niet zoals de jaren hiervoor, toen je na twee maanden een duidelijk elftal had. Er worden zoveel spelers gebruikt. Hoe kan je als team in de Champions League, waar je op je best moet zijn, optimaal presteren?"