FC Emmen pakt bij Fortuna Sittard de tweede zege van het seizoen

05-11-2022 20:48 Laatste update: 20:56
40

FC Emmen heeft uit bij Fortuna Sittard de tweede Eredivisie-overwinning van het seizoen geboekt. Voor Fortuna is het de tweede nederlaag op rij. De ploeg verloor vorige week ook al bij Sparta.

Fortuna moest het tegen Emmen doen zonder de geschorste Burak Yilmaz, die vervangen werd door Paul Gladon. Die kreeg in de beginfase een grote kans om Fortuna op voorsprong te zetten, terwijl Richairo Zivkovic voor Emmen gevaarlijk was. Na een half uur waren er mogelijkheden voor Gladon en Umaro Embalo, Emmen kon geen vuist maken.

Kort na rust was het raak voor Zivkovic, die na een aantal mislukte pogingen alsnog doel trof. Hij tikte van dichtbij de 0-1 binnen. In de slotfase dacht Mohamed Bouchouari de wedstrijd voor Emmen in het slot te gooien. Hij scoorde en vierde het feestje al, maar werd door de VAR teruggefloten vanwege buitenspel.

Dat sterkte Fortuna in de gedachte dat er in ieder geval een gelijkspel inzat. In de vier minuten blessuretijd miste de thuisploeg twee grote kansen. Eerst voorkwam Emmen-doelman Mickey van der Hart een goal van Tijjani Noslin, daarna kopte Gladon in kansrijke positie naast.

Emmen overleeft en pakt de tweede zege op rij. De ploeg van Dick Lukkien (foto) klimt over nummer zeventien SC Cambuur heen en staat zestiende.