Steijn prijst 'gouden jongen' bij verrassend goed Sparta: 'Doet het allemaal zelf'

Steijn prijst 'gouden jongen' bij verrassend goed Sparta: 'Doet het allemaal zelf'

05-11-2022 23:32
25

Maurice Steijn is uiteraard zeer tevreden over de huidige stand van zaken bij Sparta Rotterdam. De Kasteelheren wonnen zaterdag met 0-4 bij Vitesse en zijn bezig aan een heel sterk seizoen, maar Steijn adviseert de fans om 'rustaagh' te blijven. De Sparta-coach vertelt ook over uitblinker Arno Verschueren en de aanstaande WK-stop.

Na een dikke zege op Vitesse staat Sparta stevig zesde. Sommige fans weten niet waar ze het zoeken moeten, dus geeft Steijn advies. "Rustig blijven. Rustaagh, zou Tommy Beugelsdijk zeggen", lacht hij tegenover RTV Rijnmond. "We zijn bezig met een geweldige serie. Niet alleen qua punten, maar ik denk ook dat we echt goed voetballen. De manier van spelen is duidelijk, we hebben interessante spelers die zich ontwikkelen. Dit zijn wel uitslagen, 0-4 bij Vitesse. Dat is een heel groot en dik compliment voor de spelers."

Wedden

Meer odds

In een interview van ESPN grapt verslaggever Cristian Willaert dat het WK in Qatar maar afgeschaft moet worden, om de goede reeks van Sparta niet te doorbreken. "Haha, nee joh" antwoordt Steijn lachend. "Zeker mijn twee Noorse vrienden (Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano, red.) zijn echt wel aan vakantie toe. Zij kwamen gelijk door naar ons, nadat ze de hele Noorse competitie hebben gespeeld. Vooral voor die mannen is het echt wel een uitkomst."

Steijn laat zich ook uit over Verschueren. De middenvelder was in de laatste twee duels goed voor drie goals en twee assists. "Hij doet het allemaal zelf. Ik heb hem nog heel even meegemaakt in mijn periode bij NAC, maar toen ging hij helaas al heel snel naar Lommel SK. Hij is gewoon een middenvelder met ongelofelijk veel dynamiek. Hij is altijd in de zestien en altijd op zoek naar waar een bal valt. Hij loopt ook ongelofelijk veel meters voor de ploeg. Dat zijn gouden jongens voor je elftal."