Van de Streek goud waard voor Utrecht in benauwde zege op Groningen

06-11-2022 14:09 Laatste update: 14:12
69

FC Utrecht heeft zondag een benauwde 2-1 thuiszege op FC Groningen geboekt. Sander van de Streek kroonde zich met een assist en een laat doelpunt tot de grote plaaggeest voor de Groningers.

Paulos Abraham was vooraf de grote afwezige in de selectie van de noorderlingen. De leiding van de club besloot de aanvaller vervroegd op vakantie te sturen vanwege ernstige bedreidigingen. Vrijdag werd bekend dat de hond van de aanvaller vorige maand aan chiuahua had doodgebeten. Zonder Abraham begon de ploeg van trainer Frank Wormuth goed aan het duel. Ricardo Pepi kreeg in de eerste minuten al twee prima schietkansen. Na een minuut of twintig begon Utrecht van zich af te bijten. Anastasios Douvikas probeerde het met een omhaal, maar zijn poging zwaaide af.

Na een prima fase van de thuisploeg waren het toch de bezoekers die de voorsprong namen. Florian Krüger kon afwerken na een inzet van Pepi. Het is de eerste Eredivisie-treffer voor de Duitse spits. Een kwartier na rust bracht Utrecht-trainer Henk Fraser Amin Younes en Othmane Boussaid binnen de lijnen. Dat wierp meteen zijn vruchten af. Vier minuten na de dubbele wissel kon De Galgenwaard juichen. Taylor Booth schoot de bal tegen de touwen na een prima combinatie met Sander van der Streek.

De aangever kroonde zich in de 84e minuut tot de man van de wedstrijd, toen hij een voorzet van Younes binnen kon glijden. Door de overwinning op Groningen, dat na vandaag veertiende staat, komt Utrecht op 21 punten. Naaste achtervolger sc Heerenveen heeft één punt minder.