Europa League-loting: Ajax treft Duitse verrassing, PSV neemt het op tegen Sevilla

Europa League-loting: Ajax treft Duitse verrassing, PSV neemt het op tegen Sevilla

07-11-2022 13:17 Laatste update: 13:30
187

Ajax en PSV weten waar ze aan toe zijn in de tussenronde van de Europa League. Beide Nederlandse topclubs ontliepen de zwaarst mogelijke tegenstander tijdens de loting in Nyon. De Amsterdammers treffen Union Berlin, de Eindhovenaren nemen het op tegen Sevilla.

Ajax wacht met Union Berlin de Bundesliga-revelatie. De club van voormalig Ajax-jeugdspelers Sheraldo Becker en Danilho Doekhi staat tweede. In de groepsfase van de Europa League eindigde Union Berlin als tweede, achter het Belgische Union Sint-Gillis. Vooral Becker maakt dit seizoen veel indruk. Hij scoorde zes keer en gaf vier assists in dertien competitieduels. De Amsterdammers stonden nooit eerder tegenover Die Eisernen in Europees verband.

PSV-opponent Sevilla beleeft een bijzonder moeizaam seizoen in La Liga, waarin het zeventiende staat. In de Champions League eindigden de Andalusiërs dit seizoen als derde, achter Manchester City en Borussia Dortmund, maar voor FC Kopenhagen. Sevilla heeft een uitstekende staat van dienst in het tweede clubtoernooi van Europa: ze wonnen de Europa League in 2014, 2015, 2016 en 2020. Voor Luuk de Jong is het een weerzien met zijn oude club. De spits had een belangrijk aandeel in de zege van twee jaar geleden door twee keer te scoren in de finale tegen Internazionale. Met Karim Rekik komt PSV nog een oude bekende tegen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Ajax werd veroordeeld tot de Europa League, nadat het als derde eindigde in de Champions League-poule met Napoli, Liverpool en Rangers FC. De ploeg van Alfred Schreuder had tijdens de loting ook gekoppeld kunnen worden aan Manchester United, FC Midtjylland, FC Nantes, AS Monaco, AS Roma of Stade Rennes. PSV ontliep Bayer Leverkusen, FC Barcelona, Sporting Portugal, Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk en Juventus.

De tussenronde van de Europa League wordt op 16 en 23 februari afgewerkt. PSV speelt eerst thuis, Ajax eerst uit. Feyenoord mag de tussenronde overslaan, omdat de Rotterdammers als eerste eindigden in hun groep. Zijn stromen in de achtste finales in, die gepland staan op 9 en 16 maart.