Drie redenen waarom Mourinho helemaal klaar is met Karsdorp

Drie redenen waarom Mourinho helemaal klaar is met Karsdorp

10-11-2022 14:16 Laatste update: 14:52
32

José Mourinho is helemaal klaar met Rick Karsdorp en dat heeft drie redenen. Het boterde al langere tijd niet tussen de twee, maar na het 1-1 gelijkspel tegen Sassuolo is Mourinho tot een woedeuitbarsting gekomen richting Karsdorp. 

Volgens het Italiaanse medium Calciomercato hebben drie redenen daartoe geleid. De eerste was toen Karsdorp op het punt stond om Zeki Celik te vervangen. Mourinho vond dat allemaal veel te lang duren. Karsdorp zou enorm hebben getreuzeld met omkleden en er zat geen pit in bij de Nederlander. 

De tweede reden is dat Karsdorp zich niet bij zijn teamgenoten voegde om het late doelpunt van Tammy Abraham te vieren. In plaats daarvan zou hij naar Bryan Cristante gegaan zijn, om hem boos te vragen waarom hij hem de bal niet gaf. 

En tot slot is Mourinho niet te spreken over de verdedigende houding van de 27-jarige. Mourinho is van mening dat de gelijkmaker zijn fout was. Karsdorp zou te gemakkelijk hebben gedacht over Armand Laurienté, die de assist gaf op doelpuntenmaker Andrea Pinamonti.

Mourinho heeft Karsdorp verzocht om een nieuwe club te zoeken in januari. In zijn persconferentie noemde Mourinho overigens niet één keer de naam van Karsdorp, maar dat het over de Nederlander gaat is overduidelijk.