'Van Gaal neemt Simons en Frimpong mee naar WK, acht afvallers bekend'

'Van Gaal neemt Simons en Frimpong mee naar WK, acht afvallers bekend'

11-11-2022 10:54 Laatste update: 16:08
141

Bondscoach Louis van Gaal neemt Xavi Simons en Jeremie Frimpong mee naar het WK in Qatar. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend, een uur voor de KNVB de definitieve Oranje-selectie bekendmaakt.

Volgens de krant 'lijken' Simons en Frimpong zeker van een plek in de WK-selectie, die dus nog niet officieel naar buiten is gebracht. Verslaggever Mike Verweij denkt ook te weten dat Davy Klaassen naar Qatar mag.

Achter de namen van Brian Brobbey, Guus Til, Devyne Rensch, Mitchel Bakker, Sven Botman, Ryan Gravenberch en Micky van de Ven zet hij een kruisje, wat impliceert dat zij slecht nieuws gekregen hebben van de bondscoach.

De spelers die niet naar het WK gaan zijn door Van Gaal hoogstpersoonlijk gebeld. Volgens Voetbal International heeft Vincent Janssen geen slechtnieuwsgesprek gevoerd met Van Gaal en dus lijkt het erop dat hij wel mee mag. Brobbey valt af, zo is de verwachting.

Eerder op vrijdag werd al duidelijk dat Jasper Cillessen buiten de selectie gelaten is. De doelman zou daar woest op hebben gereageerd. Onduidelijk is nog waarom Cillessen niet mee gaat.