VP’s Elftal van de Week: NEC, AZ en winterkampioen Feyenoord hofleverancier

14-11-2022 10:15 Laatste update: 10:33
22

NEC is na de klinkende 6-1 overwinning op RKC Waalwijk hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Nijmegenaren leveren drie spelers. Ook winterkampioen Feyenoord is met twee middenvelders goed vertegenwoordigd. Daarnaast vaardigen ook AZ, FC Emmen, Ajax, Fortuna Sittard en Vitesse spelers af.

Jasper Cillessen (NEC)
Cillessen kreeg afgelopen vrijdag te horen dat hij geen deel uitmaakt van de WK-selectie van Nederland. Met die teleurstelling op zak keepte hij een goede wedstrijd. Na afloop scandeerde het publiek in Nijmegen luidkeels zijn naam. Dat zorgde voor veel emoties.

Sam Beukema (AZ)
AZ speelde een hele degelijke wedstrijd in Eindhoven tegen PSV (0-1). De uitblinker in de Alkmaarse defensie was Sam Beukema. De verdediger won al zijn luchtduels, haalde een bal van de lijn en zag 40 van zijn 49 passes bij een ploeggenoot aankomen.

Jeroen Veldmate (FC Emmen)
FC Emmen boekte zaterdag voor het eerst in de clubgeschiedenis een resultaat tegen Ajax (3-3). Veldmate opende de score aan de Oude Meerdijk met een prachtige vrije trap en wist Ajax-spits Brian Brobbey in het vervolg van de wedstrijd onschadelijk te maken.

Souffian El Karouani (NEC)
De 22-jarige El Karouani speelde een zeer goede wedstrijd. De linksback, die tegenstander Iliass Bel Hassani al na elf minuten zag worden weggestuurd, speelde fel en deelde met een mooi doelpunt ook in het aanvalsspel van de Nijmegenaren.

Philippe Rommens (Go Ahead Eagles)
Ontpopte zich in het duel met Vitesse tot onbetwiste man van de eerste helft. De Belg zette zijn ploeg met een schitterende vrije trap en een harde schuiver op een 2-0 voorsprong. Hij kon echter niet voorkomen dat Vitesse in de slotfase alsnog een punt pakte.

Kenneth Taylor (Ajax)
Deelde niet in de malaise bij Ajax. Taylor, die met Oranje mee gaat naar het WK in Qatar, nam in Emmen zowel de 1-1 als de 1-2 voor zijn rekening. Hij was ook nog aangever bij de 1-3 van Steven Bergwijn.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
De middenvelder zette zijn 100e Eredivisie-duel luister bij door ijzersterk te spelen. Hij was goed voor twee doelpunten, waarvan de tweede (volley) de mooiste was. Door de klinkende overwinning mag Feyenoord zich nu winterkampioen noemen.

Sebastian Szymanski (Feyenoord)
De Pool bracht Feyenoord met een heerlijk schot alweer snel op gelijke hoogte tegen Excelsior. Er gaat altijd gevaar van hem uit, hij kan teamgenoten makkelijk vinden en zorgde in de vijftigste minuut ook nog voor zijn tweede van de middag. Nu naar het WK.

Paul Gladon (Fortuna Sittard)
Speelde de hoofdrol in de krankzinnige slotfase van FC Groningen - Fortuna Sittard (2-3). De invaller deed zijn oude werkgever in de slotfase tot tweemaal toe pijn. Zijn tweede treffer viel in de 96e minuut, waarna de Limburgers vrolijk de bus in stapten voor de 315 kilometer lange terugreis.

Vangelis Pavlidis (AZ)
Tekende met een mooi wippertje al na zeventien minuten spelen voor de enige treffer in het duel met PSV. Had even later ook een groot aandeel in de aanval waarbij Tiijani Reijnders de lat raakte.

Pedro Marques (NEC)
Heeft dit seizoen nog wel eens moeite het net te vinden, maar daar was zondag absoluut geen sprake van. De Portugese spits had met twee doelpunten, waarbij hij bij de eerste slim zijn lichaam gebruikte, een groot aandeel in de productie van NEC.