Oranje-opstelling van Van Hanegem: 'Hij speelt als enige bal naar juiste kleur'

Oranje-opstelling van Van Hanegem: 'Hij speelt als enige bal naar juiste kleur'

16-11-2022 16:15
62

Willem van Hanegem zou Jurriën Timber passeren voor de eerste groepswedstrijd van Oranje tegen Senegal op het WK. Het Feyenoord-icoon geeft de voorkeur aan Stefan de Vrij, terwijl ook Marten de Roon een basisplaats krijgt.

Van Hanegem stelt bij ESPN zijn favoriete elftal samen. 'Geweldige keeper' Justin Bijlow krijgt de voorkeur onder de lat. In de driemansdefensie is Virgil van Dijk een zekerheidje. "Timber wordt het niet, maar De Vrij. Aké moet ook spelen, omdat Blind ook moet ook spelen. Aké kan Blind uit de wind houden. Het is heel gek op het hoogste niveau: Blind is de enige speler bij het Nederlands elftal die de bal kan overspelen naar dezelfde kleur. Aan de andere kant speelt mijn vriend, Dumfries."

De Kromme kiest vanzelfsprekend voor Frenkie de Jong als controleur. "Daarnaast kies ik voor De Roon voor de balans." Voorin ontbreekt Memphis Depay waarschijnlijk tegen Senegal. "Dan kies ik voor Vincent Janssen en Steven Bergwijn in de aanval, met Gakpo erachter", aldus Van Hanegem, die uitgesproken is over de WK-favoriet. "Brazilië. Die hebben wel aardige spelers... Daarnaast Argentinië. En volgens Louis van Gaal maken wij ook kans, dat doet me toch goed."

De elf van Van Hanegem: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, De Roon Gakpo; Bergwijn, Janssen.