Van Gaal noemt Cillessen in aanloop naar WK-start Oranje: Dat is wel jammer

Van Gaal noemt Cillessen in aanloop naar WK-start Oranje: "Dat is wel jammer"

20-11-2022 15:30 Laatste update: 19:50
60

Niemand is zeker van een basisplaats bij het Nederlands elftal. Dat stelt bondscoach Louis van Gaal in gesprek met de NOS. Andries Noppert lijkt te gaan debuteren tegen Senegal, maar dat betekent niet dat hij sowieso het hele WK keept.

Alles wijst erop dat Noppert de voorkeur krijgt boven Justin Bijlow en Remko Pasveer. Het betekent niet per definitie dat de doelman van sc Heerenveen de vaste doelman wordt. Noppert, Bijlow en Pasveer zijn al wel ingelicht door keeperstrainer Frans Hoek.

"Mijn taak is om dat ook met de spelers te overleggen, maar natuurlijk heb ik ook met de keepers gesproken nadat zij de keuze hadden vernomen", vertelt Van Gaal aan de NOS. De bondscoach ziet het selecteren van keepers met weinig Oranje-ervaring niet als gok. "Nee, in principe zou de ervaring van Jasper Cillessen moeten tellen als eerste keus. Maar dat is hij niet geworden. Dan moeten we het doen met keepers die minder ervaring hebben. Dat is wel jammer."

Van Gaal heeft zijn voorkeuren, maar ontkent een vast elftal in zijn hoofd te hebben. "Je moet leveren, hè. Ik blijf het maar zeggen. Het is niet even leuk tafeltennissen. Je wilt wereldkampioen worden. Ik denk dat we Senegal kunnen verslaan met het elftal dat morgen geselecteerd is. Daar gaat het om. Dat kan tegen Ecuador of Qatar anders zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie