Van Dijk twijfelt over OneLove-band: 'Ik speel niet graag met geel op zak'

Van Dijk twijfelt over OneLove-band: 'Ik speel niet graag met geel op zak'

20-11-2022 16:09 Laatste update: 19:50
50

Virgil van Dijk staat maandag met de OneLove-band om zijn arm aan de aftrap bij het eerste WK-duel van het Nederlands elftal. Althans, daar gaat hij nog steeds vanuit. Berichten over een mogelijke sanctie verrassen de Oranje-aanvoerder.

De Duitse voetbalbond (DFB) vreest dat het dragen van de OneLove-band de aanvoerders op een gele kaart kan komen te staan vanwege overtreding van de FIFA-reglementen. "Dat hoorde ik net voor het eerst", reageert Van Dijk bij de NOS, kort na de persconferentie met bondscoach Louis van gaal.

"Als dat (gele kaart, red.) het geval zou zijn, dan is dat iets wat we moeten bespreken met elkaar. Dat is niet lekker, want ik speel niet graag met een gele kaart op zak - en al helemaal niet als we het kunnen voorkomen. Maar", benadrukt Van Dijk, "ik heb nog niks gehoord, dus er is niks veranderd."

KNVB-man Gijs de Jong denkt niet dat Van Dijk het dragen van de OneLove-band hoeft te heroverwegen. "Ik ken de reglementen niet volledig. Maar volgens mij krijg je geen geel niet voor dit soort overtredingen, als je het al zo kunt noemen", zegt hij tegen de NOS. "Er kan wel een andere disciplinaire sanctie op staan en die zal eerder zitten in een financiële boete. Denk ik."