FIFA gaat opnieuw met de zweep erover: België moet uitshirt aanpassen

FIFA gaat opnieuw met de zweep erover: België moet uitshirt aanpassen

21-11-2022 17:53
55

Geen One Love-band op het WK, maar daar blijft het voor de FIFA niet bij. Het uitshirt van de Belgische nationale ploeg moet worden aangepast.

In het witte uitshirt van de Rode Duivels werd in de kraag namelijk de positieve boodschap 'LOVE' geïntegreerd, maar voor de FIFA gaat ook dat een stap te ver. De wereldvoetbalbond gaf de KBVB te kennen dat dat verwijderd moet worden.

Bij de Belgische voetbalbond is men niet te spreken over die beslissing. "Het is triestig, maar de FIFA laat ons geen keuze. Voor het overige blijft de uitrusting ongewijzigd", zegt CEO Peter Bossaert bij Het Nieuwsblad. "Alle landen staan perplex. De meesten van mijn collega's waren op de openingsmatch, ik denk niet dat ze iets van het spektakel gezien hebben. We hadden andere zorgen. Feit is dat we met z'n allen niet kunnen leven met de houding van de FIFA."

"De hardheid van de FIFA is stuitend. We moeten onze relatie kritisch analyseren. Wij hebben de FIFA nodig, maar zij ons ook. We zullen in de toekomst zien hoe het verder moet", zegt Bossaert.

De FIFA maakte eerder op maandag bekend dat dragers van de One Love-armband bestraft zullen worden met een gele kaart, waardoor alle aanvoerders besloten het niet te doen.