Duitsland maakt krachtig statement op teamfoto na FIFA-verbod op One Love-band

Duitsland maakt krachtig statement op teamfoto na FIFA-verbod op One Love-band

23-11-2022 14:32 Laatste update: 16:00
292

Duitsland heeft voor aanvang van de groepswedstrijd tegen Japan een statement gemaakt tegen FIFA. Die Mannschaft maakt op de teamfoto een krachtig gebaar.

Het nationale elftal kwam al in presentatiepakken met regenboogtinten het stadion in had ook regenboogkleuren in het inloopshirt verwerkt. Op de teamfoto besloot Duitsland de daden middels een gebaar nog meer kracht bij te zetten. Elke speler deed een hand voor zijn mond. Duitsland geeft daarmee aan het niet eens te zijn met bepaalde beslissingen van de wereldvoetbalbond, dat onder meer de OneLove-band weigert.

Wanneer aanvoerders de OneLove-band wel dragen, lopen ze tegen een gele kaart aan. 'Ons de aanvoerdersband ontnemen, is als onze stem ontnemen', meldt de Duitse bond op Twitter. 'Wij blijven achter ons standpunt staan. We wilden de aanvoerdersband gebruiken om op te komen voor de normen en waarden die we bij de Duitse nationale ploeg hebben: diversiteit en wederzijds respect. Samen met andere landen, willen we onze stem laten horen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie