Van Gaal: Of hij een optie is voor de achtste finales? Dat zou best kunnen

Van Gaal: "Of hij een optie is voor de achtste finales? Dat zou best kunnen"

29-11-2022 15:25
25

Louis van Gaal heeft kort voor het cruciale groepsduel met Qatar tekst en uitleg gegeven over de basisplaats van Marten de Roon. De middenvelder van Atalanta Bergamo krijgt de voorkeur boven Teun Koopmeiners en Steven Berghuis.

"Ik wil De Roon zien in de combinatie met Frenkie de Jong en Davy Klaassen", vertelt Van Gaal voor de camera van de NOS. Het heeft ook te maken met de tegenstander, aldus de bondscoach. "De spits van Qatar (Akram Afif, red.) zakt helemaal het middenveld in. Je gaat vanzelf zien hoe we dat gaan oplossen."

De basisplaats van De Roon heeft mogelijk ook impact op de speelstijl van De Jong. Van Gaal: "In de opbouw zal Frenkie gewoon dezelfde rol hebben, maar als de tegenstander balbezit heeft gaat het misschien anders." Van Gaal is vooral benieuwd naar De Roon. "Ik leen spelers van de clubs en dan moet ik beoordelen hoe ze spelen. Of hij een optie is voor de achtste finales? Dat zou best kunnen."

Het Nederlands elftal begon het WK nog met De Jong, Berghuis en Cody Gakpo, die het middenveld vormen tegen Senegal. "Ik probeer alles van alle kanten te bekijken", verklaart de bondscoach. "We gaan waarschijnlijk nog tegen veel sterkere tegenstanders spelen."