Historisch lage kijkcijfers voor Nederland - Qatar, Huis van Oranje geschrapt

Historisch lage kijkcijfers voor Nederland - Qatar, Huis van Oranje geschrapt

30-11-2022 10:58 Laatste update: 12:12
69

De animo voor het Nederlands elftal is op dit moment niet bijzonder groot. Het WK-duel met Qatar leverde historisch lage kijkcijfers op, terwijl het Huis van Oranje in de Johan Cruijff Arena voor komende zaterdag is geschrapt.

In Nederland stemden dinsdagmiddag gemiddeld 3,8 miljoen mensen af op het derde groepsduel van Oranje, dat om 16.00 uur begon. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een nieuw dieptepunt: de wedstrijden tegen Senegal en Ecuador werden ook slecht bekeken, maar de kijkcijfers gingen toen nog wel over de vier miljoen heen.

Nederland-Qatar is de slechtst bekeken wedstrijd van Oranje op een eindtoernooi deze eeuw. Alle optredens op het EK 2004, WK 2006, EK 2008, WK 2010, EK 2012, WK 2014 en EK in 2021 werden door meer dan vijf miljoen mensen bekeken.

Geen Huis van Oranje
Ook voor het Huis van Oranje is op dit moment niet veel animo. De KNVB schrapt het evenement voor de achtste finales van het WK tegen de Verenigde Staten, mede door de verwachting dat veel Nederlanders komende zaterdag Sinterklaas vieren. Mogelijk gaat de Johan Cruijff Arena wel weer open als het Nederlands elftal verder komt. De KNVB bekijkt dat later deze week.