'Oranje zakte ver terug en dat ging opnieuw echt ten koste van Frenkie'

'Oranje zakte ver terug en dat ging opnieuw echt ten koste van Frenkie'

05-12-2022 08:06
50

Frenkie de Jong komt niet optimaal tot zijn recht in de defensieve speelwijze van het Nederlands elftal. Dat denkt Arnold Mühren, die de controleur tegen de Verenigde Staten opnieuw een moeizame wedstrijd zag afleveren.

"Iedereen ziet en weet dat hij beter kan, maar Frenkie zit op dit WK opgesloten in het speltype van Nederland", zegt Mühren in De Telegraaf. De oud-international beoordeelt het optreden van de FC Barcelona-middenvelder met een 6. "Voor de rust is hij niet van zijn eigen helft afgekomen en dat vind ik zonde. Ik had gedacht dat hij juist met Marten de Roon en Davy Klaassen naast zich veel vrijer kon spelen. Maar hij stond meer dan eens tussen drie centrale verdedigers in om de bal op te halen."

"Hij moet meer naar voren gaan spelen als we het spel van Oranje aantrekkelijker willen maken", vervolgt Mühren. "Het is in dit elftal en Frenkie geslopen om behoudend te voetballen. Kennelijk krijgt hij ook de opdracht om behoudend te zijn. Ik snap dat we de Amerikanen wilden laten uitrazen en dat Nederland daarom ver terugzakte, maar dat ging opnieuw echt ten koste van Frenkie."