Timber genoemd als stopper van Messi: 'Deze man is zo belangrijk'

Timber genoemd als stopper van Messi: 'Deze man is zo belangrijk'

06-12-2022 15:37 Laatste update: 16:45
29

Veel zal vrijdag gericht zijn op het afstoppen van Lionel Messi. Marco van Basten denkt dat Jurriën Timber in staat is om de Argentijnse vedette aan de ketting te leggen.

"Hij verdedigt totaal niet mee, dus in principe speel je met elf tegen tien, maar als je de bal verliest moet je weer oppassen dat hij niet meteen aangespeeld wordt", zegt Van Basten bij de NOS. "Je kunt er iemand negentig minuten op zetten. Wij hadden destijds Boulahrouz, die daartoe in staat was. Ik zou dat altijd doen. Deze man is zo belangrijk: zonder Messi is Argentinië echt een stuk minder."

Van Basten noemt Timber. "Misschien dat hij het zou kunnen, maar ik weet niet of hij zo snel en alert is. En aan de bal is hij ook heel belangrijk, dat gaat daar weer ten koste van. Als ik trainer was geweest en ik zou zo'n speler in mijn ploeg hebben, zou ik er serieus over nadenken."

Karim El Ahmadi is het daarmee eens. "Als één iemand het kan is het Timber. Maar stel dat Messi de bal ophaalt op het middenveld, dan heb je Timber voorin lopen, dus ik denk dat je het als team moet oplossen."