Ten Hag legt uit waar het aan schort bij Sancho, die in Nederland traint

Ten Hag legt uit waar het aan schort bij Sancho, die in Nederland traint

14-12-2022 10:41
14

Erik ten Hag weet nog niet wanneer Jadon Sancho terugkeert bij Manchester United. De peperdure aanvaller traint momenteel in Nederland en hoopt zo snel mogelijk terug te kunnen keren in Engeland.

Sancho is er nog niet in geslaagd om onder Ten Hag een basisplaats af te dwingen bij Manchester United. "Soms zijn er omstandigheden met conditie en humeur", zegt Ten Hag tegen de BBC. "Hij was niet in de juiste status of conditie. Ik heb meerdere gesprekken gehad met Jadon."

"Hij staat op een fysiek programma en ons doel is om hem zo snel mogelijk terug te krijgen, maar ik kan geen prognose geven van wanneer dat zal zijn", zegt Ten Hag over Sancho, die niet mee was naar het WK in Qatar. "Er is een enorme concurrentie, zelfs op het WK is het bij elke wedstrijd moeilijk te voorspellen wie er gaan spelen, omdat er voorin zoveel talent loopt.

"Als je het niet week na week laat zien, kun je uit de ploeg vallen, en dat is wat er is gebeurd", aldus Ten Hag. "Toen de competitie begon speelde hij een paar goede wedstrijden, maar daarna zagen we een daling in niveau. Soms weet je niet waarom of wat de oorzaak is. Meestal komt het langzaam. Eerst observeer je, maar de statistieken ondersteunen het. In het begin van het seizoen had hij goals en assists, maar zijn sleutelmomenten en acties werden steeds minder. Het is een combinatie van fysiek maar ook mentaal. We proberen hem te onderzoeken en terug te krijgen."