'Ajax zoekt naar nieuwe keeper: naam van Amsterdammers genoemd in Duitsland'

'Ajax zoekt naar nieuwe keeper: naam van Amsterdammers genoemd in Duitsland'

18-12-2022 12:30 Laatste update: 13:22
108

Alexander Nübel staat op de lijst van Ajax, weet BILD. Het is bekend dat de landskampioen zoekt naar een nieuwe keeper, maar de kans lijkt klein dat de Duitser ook daadwerkelijk naar Amsterdam komt.

Nübel staat onder contract bij Bayern München, maar wordt verhuurd aan AS Monaco. BILD komt met het nieuws dat Ajax een oogje heeft op de 26-jarige sluitpost. Een transfer wordt echter een moeilijk verhaal voor de huidige nummer twee van de Eredivisie. Bayern wil Nübel eerder terughalen van zijn verhuurperiode, omdat Manuel Neuer de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Wedden

Meer odds

Op zijn beurt heeft Nübel dan weer weinig trek in een terugkeer zolang Toni Tapalovic de keeperstrainer van Bayern is, terwijl AS Monaco niet eerder afscheid wil nemen van de goalie. Dat zorgt ervoor dat Ajax op papier weinig kans maakt op het binnenhalen van Nübel.

Naast Nübel is ook de naam van Andries Noppert recent gevallen bij Ajax. Afgelopen zomer was de club nog dicht bij het aantrekken van Odisseas Vlachodimos, maar dat ging uiteindelijk niet door. Daardoor wil Ajax nu in de komende transferperiode een nieuwe doelman aantrekken.