'Dortmund ontevreden over Nederlands talent, dat terugvalt in 'oude gewoontes''

'Dortmund ontevreden over Nederlands talent, dat terugvalt in 'oude gewoontes''

20-12-2022 17:36
54

Bij Borussia Dortmund zijn ze niet tevreden met het eerste half jaar van Jayden Braaf bij de club. Het Nederlandse talent kwam afgelopen zomer naar Duitsland toe, maar op en buiten het veld kan hij nog niet overtuigen.

De in Amsterdam geboren Braaf staat te boek als een groot talent. Toen Dortmund hem afgelopen zomer transfervrij overnam van Manchester City, leek het een erg goede deal te pakken te hebben. Vooralsnog komt het er echter nog niet uit bij Braaf, schrijft Kicker. Dat terwijl de verwachtingen nog niet enorm hooggespannen waren rond de jeugdinternational. Braaf kreeg namelijk tijd om zich aan te passen en bij Dortmund hielden ze ook rekening met zijn zware knieblessure van een jaar geleden.

Toch had Braaf in de laatste maanden voor de winterstop een bijrol bij het tweede elftal van BVB, dat in de Derde Bundesliga speelt. De aanvaller laat zijn kwaliteiten maar 'mondjesmaat' zien, zo klinkt het. Daarnaast is Dortmund ook niet blij met het gedrag dat hij naast het veld vertoont. Kicker stelt dat Braaf 'terug is gevallen in oude gewoontes', die hem ook negatieve aandacht opleverden bij PSV en Man City.

Dortmund gaf Braaf om die reden zelfs een geldboete, maar toch gelooft de club nog in het karakter en de kwaliteiten van de Nederlander. Kicker concludeert echter wel dat de druk op het talent toeneemt in Duitsland. Braaf heeft nog een contract tot medio 2025 bij Dortmund.